Revolution Slider Error: Slider with alias trendyol27 not found.
Maybe you mean: 'habif' or 'hakkimizdanew' or 'bodrumEvi' or 'unlu' or 'markafoni' or 'pronet'
0 comment/, / Posted by: Gokhan Demir
Sandoz
2013
1500 m2
Ataşehir/Istanbul
Foto: Gürkan Akay

Sandoz ilaç için kurumsal kimliği yansıtan bir resepsiyon ve bekleme alanı, terasları için bir kış bahçesi ve her katında da daha keyifli bir çalışma ortamı tasarlamamızı istediler. Projenin başında bütçe çok düşüktü ve buna rağmen istenilenler çok fazlaydı. İstenilenlerin hepsi için eskizler, üç boyutlu görünüşler ve çizimler hazırladık; fakat projenin sonunda sadece giriş alanını yapabildik. Her ne kadar gerçekleştirememiş olsak da yaptığımız en heyecanlı projelerden biri olarak başladığını düşünüyorum, çünkü Sandoz çocukluğumuzun nostaljik bir parçası. Yapabildiklerimize gelince, en başından beri Sandoz’un herkes tarafından bilinen bir firma olması, kurumsal, deneyimli, eski ama hala dinamik olması bizi heyecanlandıran olgulardan biriydi. Mermer ve ahşap gibi klasik malzemelerle, Sandozun dinamik kimliğini yansıtan formları bir arada kullandık. Giriş alanını bölünmüş ve dar perspektife sahip bir mekandan total bir mekana çevirmek en önemli önceliğimiz oldu. Geniş bir bekleme alanı ve direk girişte karşılayan bir resepsiyon ile bunu başarmaya çalıştık. Bizi bu projede en çok zorlayan şey, konut olarak tasarlanmış olabileceğini düşündüğümüz, fazla kolon ve duvarlar olan bir planda total mekan yaratmaya çalışmak oldu.

Projeyi Paylaş